IJSLANDSE WOL LETT LOPI

               

IJslandse wol komt van IJslandse schapen. Het schapenras is nooit gemengd met  andere rassen en heeft daardoor een wol ontwikkeld die is aangepast aan het IJslandse klimaat. De wol staat bekend om zijn goede isolerende eigenschappen.  De wol van het IJslandse schaap bestaat uit twee soorten vezels. Het ene type, afkomstig van de onderwol, is zacht en isolerend. Het andere type bestaat uit de lange, grove en gladde haren van de bovenvacht, die waterafstotend is en dus bestand tegen vochtige weersomstandigheden. Het schaap blijft warm en droog onder de meest barre omstandigheden. Hierdoor ontstaat een wol die lichter van gewicht is dan andere soorten wol en toch warm en comfortabel is en het houdt regen tegen en houdt je droog.

De wol wordt door de fabrikant Istex rechtstreeks gekocht van de schapenboeren in IJsland. Alleen natuurlijke energiebronnen zoals geothermische energie en waterkracht worden gebruikt in het productieproces. Tijdens het wassen van de wol wordt het gebruik van chemicaliën tot een minimum beperkt om de natuurlijke oliën te behouden, zodat de wol warm, licht en waterafstotend wordt gehouden.

Lett Lopi bestaat uit 100 % scheerwol. Stekenverhouding is 18 steken en 24 toeren op naalddikte 4,5 mm. Er zijn 49 kleuren beschikbaar.   Lett Lopi is geschikt voor breinaalddikte 4 mm – 5 mm. Het best kunt u kledingstukken van wol in koud of handwarm water wassen. Bij wassen op 30% is enige krimp aaanwezig. Om een wollen kledingstuk zachter te maken kunt u wasverzachter of een scheutje azijn aan het laatste spoelwater toevoegen.

Wat kunt u zoal breien of haken met Lett Lopi wol:

                

      

              Hetzelfe patroon maar in verschilende kleuren                                                                 Combinatie van Eindband en Lett Lopi   

        

     

                                                                    

Een muts die ik dit  jaar heb gebreid vanLett Lopi. Voor de muts zijn 2 bollen Lett Lopi voldoende. U kunt zelf de kleuren uitkiezen. U krijgt het patroon erbij.      

    

Zie hieronder voor de wol

 

 

 

 

per pagina
    1 - 16 van 39 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3
© 2017 - 2024 Wolwebwinkel Eucalypta | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel