SIRRIWOL/ SIRRIGOTV 50 gram tweedraads

Sirri breigaren is 100% wol van de Faeröereilanden. De wol is niet chemisch behandeld. Het heeft een hoog lanoline gehalte, wat er voor zorgt dat de kleding warm, zacht, licht en wind- en waterdicht is. Het klimaat op de Faeröereielanden zorgt ervoor dat de schapen een dikke vacht hebben met grove textuur dat tijdens het breien ruw aanvoelt. Eenmaal gewassen wordt het breiwerk zacht, warm en comfortabel. Het garen is geschikt voor zowel babykleding als warme water- en winddichte truien.

De Faeröereilanden liggen in de noordelijke Atlantische Oceaan tussen Schotland, IJsland en Noorwegen. De eilandengroep telt ongeveer 50.000 bewoners en is een autonoom gebied binnen het Koninkrijk  Denemarken. Er wonen meer schapen dan mensen. De schapen leven onder alle weersomstandigheden op de met gras begroeide berghellingen van de eilanden.

In het verleden werd de wol gebruikt voor het maken van kleding voor de vissers om hen warm en droog te houden in de open vissersboten. Verder werd er sjaals en kleding gebreid voor speciale gelegenheden. De laatste jaren worden traditionele patronen en technieken gecombineerd met nieuwe ontwerpen en stijlen. Bijvoorbeeld de trui gedragen door Sarah Lund in de tv thriller The Killing.

De naam Sirri staat voor de onzichtbare band tussen een herder en zijn schapen: als de herder sirri, sirri, sirri roept, komen de schapen naar hem toe.

Sirri garens is verkrijgbaar in 5 natuurlijke kleuren en een aantal gekleurde garens. De gekleurde garens zijn geverfd met natuurlijke plantenverf en doen denken aan de levendige kleuren van het Faeröer landschap.

Een aantal breisels die ik dit jaar heb gebreid van Sirriwol/Sirritogv.

Zowel voor de mutsen als de wanten zijn 2 bollen wol van 50 gram voldoende. U kunt zelf de kleuren uitkiezen, het patroon krijgt u erbij.

      

Muts 2, kleuren C7 en  C15               Muts 3, kleuren C12 en C16           Muts 4, kleuren 20 en 23

  

Wanten, kleuren C9 en C10

 

per pagina
  • Sirri oranje C25
    Sirri oranje C25

    1 bol is ca. 50 gram, lengte ongeveer 125 meter, naalddikte 2 - 3 mm.

    € 5,50
per pagina
© 2017 - 2024 Wolwebwinkel Eucalypta | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel